רגמון רועים אוסטרלים - פטפיינדר
אודות ההתאחדות הישראלית לכלבנות התאחדות החתולים הישראלית מכללת ברושים

רגמון רועים אוסטרלים.

בית > רגמון רועים אוסטרלים

רגמון רועים אוסטרלים

התמחות: כלב רועים אוסטרלי

זכרון יעקב

אהבה ותשוקה לרועים אוסטרלים

הסיפור של בית הגידול שלי לרועים אוסטרלים – רגמון

שהייתי בן 10 התחלתי לרכב על  סוסים וככל שהתבגרתי התאהבתי בעולמם המופלא של הסוסים, האהבה הפכה עם השנים למקצוע וכשהגעתי לגיל 17 הוכשרתי להיות מאלף סוסים וכך התארכו גם שעות הרכיבה והגיעו לעיתים ל- 10 שעות ביום.

החלום שלי היה שבן או בת לוויה כלביים יתלוו אליי לרכיבות הארוכות, אלביס  הכלב המעורב שהיה לנו לא התאים למשימה זו והיה צריך להישאר בבית המשפחה.

אז התחלתי בחיפושים  אחר הכלב המתאים למטרה זו, כמה גזעים הועלו על הפרק; בורדר קולי ,כלב בקר אוסטרלי וכלב רועים אוסטרלי.

לאחר בדיקה מעמיקה הכלב הנכון  עבורי היה מגזע רועים אוסטרלי.

מייגן כלבת הרועים האוסטרלי הראשונה שלי נכנסה לחיי וכאשר הגיעה לגיל המתאים הצטרפה אליי לחווה במטרה להתלוות לפעילות עם הסוסים.

רצה הגורל ומייגן בעיקר רצתה לנוח בצל או במזגן  ולקבל ליטופים מכל עובר אורח בחווה במקום  להתלוות לפעילות.

לכן היה צורך בחיפוש נוסף אחר כלב שיעמוד במשימה, באותה עת לא נמצא הכלב המיועד בארץ והיה מובן שיש למצוא כלב מתאים מארץ המקור של הגזע, ארה”ב.

החיפוש אחר הכלב האולטימטיבי התמקד בקווי דם של כלבים חזקים שבנויים לשטח וגם בעליי מזג נינוח ומתאימים לחיים בייתים. בכדי לייצר את השילוב הזה פצחתי בשיעורי הבית, צללתי לתוך עולם הרועים האוסטרלים בארה”ב, למדתי את שושלת כלבי הרועים האוסטרלים ואת שמות בתי הגידול המובילים בעולם.

לאחר חיפוש ומחקר מעמיק אודות הגזע, נמצא שקו הדם של אחד מבתי הגידול האמריקאיים ארץ המקור של הגזע שהיו שותפים לפיתוח הגזע וקיבלו את הכבוד להיכנס להיכל התהילה של הגזע, הוא הנכון עבורי.

בשנת 2004 הגיע זאוס מבית הגידול אמריקאי אחר מארה”ב שאביו של זאוס הוא מבית הגידול המיוחל.

בזמן זה עוד לא נרקמו קשרים ונפתחו דלתות עם בית הגידול המיוחל שזו הייתה מטרתי.

הרבה מזל, עבודת מחקר מעמיקה וקצת חוצפה ישראלית, הם אלו שפתחו בפניי את דלת בית הגידול האמריקאי והמשימה לא הייתה פשוטה.

בשנת 2007 הגעתי לארה”ב במטרה ללמוד את הגידול ולהכיר את בתי הגידול האמריקאיים, תוך הכרות עם קולגות ואנשי מפתח המקושרים לבית הגידול המיוחל .

בכל אופן בחור צעיר ,ישראלי לאחר  שטסתי  11 אלף קילומטר בכדי לפגוש ולהכיר את בעליו של בית הגידול שבלשון המעטה ממש לא מכניס כל עובר אורח לבית הגידול ובטח שלא לביתו.

כמו שכבר צוין המשימה בכלל לא הייתה פשוטה אולם הידע שלי בתוכנית הגידול והכרת תעודות היוחסין של בית הגידול האמריקאי הם אלו שקסמו לבעליו ולאט לאט נרקם הקשר ההדוק שמתנהל עד יום זה.

למעלה משנה גרתי בבית הגידול בקליפורניה ולמדתי את תורת גידול כלבי הרועים האוסטרלים, עבדתי עם הכלבים בחווה וחוויתי כל תהליך אפשרי בכדי ללמוד כמה שאפשר ולהתמקצע .

לאחר למעלה משנה חזרתי לארץ עם שלושה כלבים צעירים והמשכתי בגידול בעזרת הידע שרכשתי בארה”ב.

ועם אהבה אי אפשר להתווכח ובשנת 2009  החלטתי  שאהבתי לבעלי חיים  היא חלק בלתי נפרד מחיי והתחלתי  בלימודי הווטרינריה באירופה, כמובן שנסעתי לשם עם כלביי וחלקם גם היו מתלווים אליי לפקולטה מידי יום. באותם שנים בהן למדתי בחו”ל הזדמן לי להסתובב בכל אירופה ולהציג את הכלבים בתערוכות מועדון ובינלאומיות במדינות השונות ולהגיע להישגים יפים באותם התערוכות.

כעבור 6 שנים ועם תואר דוקטור לווטרינריה חזרתי ארצה. זוגתי, אני  ובית הגידול שלי  Regmon Australian Shepherds   התמקמנו בביתנו שבאזור חוף הכרמל.

הכלבים הם חלק בלתי נפרד מהבית והם נהנים מאורך חיים ביתי עם בני הבית וכמובן גם עם בני הבית החתוליים.

התפיסה הגידולית של בית הגידול שלי היא למצוינות כלבנית ואיכותית במטרה לפתח ולתרום לגזע מדור לדור, הכוללת ביסודה שימת דגש על בריאות, אופי, חוזק ומראה. בעזרת מספר מצומצם של המלטות ותוכנית גידול קפדנית ומבוקרת.

החיים היום-יומיים עם הכלבים, הכלבות והגורים מלאים בהמון אהבה, שמירה על איכות חיים בסביבה ביתית, טיפול מסור ופדנטי וחיים משותפים עם הכלבים כמשפחה אחת גדולה והמון כיף אוסטרלי.

ד”ר שימיק רגב ומשפחת רגמון

 

 

 

מוכר ע״י ההתאחדות כמגדל מומלץ

רגמון רועים אוסטרלים